maandag 29 september 2008

Geschiedenis van Opel Astra

Opel Astra FOpel is begonnen met het model F, wat erg opvallende ronde vormen heeft. Deze is volgens velen de opvolger van de Kadett. Tot 1998 is deze versie in productie geweest. Dit model heeft veel te kampen gehad met negatieve berichtgeving rondom roestvorming bij o.a. de deuren. Iets wat bij de tweedehands modellen nog vaak voorkomt. Mede door dit heeft Opel besloten de volgende versie (beter) roestbestendig te maken. Deze is verkrijgbaar al vanaf € 2500,-.

Vanaf 1998 tot midden 2005 is de volgende generatie, de Astra G in productie genomen. Bij deze astra is de naar binnen aflopende (afgehakte) kont van de auto kenmerkend. De ronde scherpe lijnen en een lagere wegligging dan de voorganger maken hem een gewilde auto voor een lage prijs. Via diverse websites is deze auto te koop vanaf € 4500,- voor een goed model zonder roest.

De opvolger van deze succesvolle versie is de Astra H. Kenmerkend door enorm scherpe lijnen, zowel in het interieur als het exterieur. Sportiever dan de G-versie en met een speciale 3-deurs OPC-versie heeft deze het ook helemaal gemaakt. In 2009 komt een nieuwe versie uit. Hierover later meer op deze weblog. Hou het dus in de gaten!

Geen opmerkingen: